Fókuszban a család - Tematikus információs füzetek

A Családi Tudakozó wikiből

Munka és család - Napjainkban különösen komoly kihívás e két terület összeegyeztetése. Ezért jó, ha tudjuk, milyen lehetőségeket teremt a családok számára a Munkahelyvédelmi Akcióterv, milyen intézkedések és jogszabályok teszik egyre inkább családbaráttá a munkavállalást, illetve, hogy melyek az elismerten családbarát munkahelyek hazánkban. Minderről bővebben itt olvashat.

Család és otthon - Az otthon megteremtése a legtöbb ember életének egyik legfontosabb célja. Éppen ezért sokat számít, ha a közösség, amelynek állampolgárként tagjai vagyunk, segítséget ad számunkra céljaink megvalósításában: a saját otthon megőrzésében (a devizahitelesek megsegítésével), fenntartásában (rezsicsökkentés) vagy kialakításában (Otthonteremtési Program). További részletek itt olvashatók.

Család és támogatások - A gyermeknevelés szép és felelőségteljes feladata gyakran komoly anyagi megterhelést jelent a családok számára. Az állam többféle támogatást nyújt (családi adókedvezmény; családtámogatások) és lehetőségeket kínál fel (Erzsébet Program) annak érdekében, hogy a társadalom legkisebb közösségei, a családok napról napra előrébb juthassanak, könnyebben boldoguljanak. Bővebben itt olvashat a lehetőségekről.

Személyes eszközök