A legfontosabb információk egy helyen

A Családi Tudakozó wikiből

Ide kattintva letölthető több témakörben olyan tájékoztató füzet, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma Központi Ügyfélszolgálati Irodája munkatársainak szerkesztésében készült el a minél jobb tájékoztatás érdekében.

A könnyebb áttekintés érdekében néhányat ezek közül külön is kiemelnénk, hiszen nem könnyű eligazodni a jogszabályok sokaságában, sem az ellátásokban érintetteknek, sem az ügyintézőknek, sem az ellátások iránt érdeklődőknek. Szociális ellátórendszerünk meglehetősen szerteágazó. Bizonyos ellátások az időskorúakat érintik, mások a megváltozott munkaképességűeket, a fogyatékosokat, a gyermeket nevelő családokat, a hajléktalanokat.

A jelenleg igénybe vehető ellátásokról szóló tömör összefoglalóval az eligazodást szeretnénk megkönnyíteni. Az ellátások bemutatásánál jelezzük a vonatkozó jogszabályt, továbbá feltüntetjük a jogosultak körét és a juttatás összegét.

Reméljük, összeállításunk hatékony segítséget nyújt az olvasóknak lehetőségeik megismerésében, azok gyakorlati hasznosításában és jogaik érvényesítésében.

Ugyancsak az érdeklődők szíves figyelmébe ajánljuk a "Mi mennyi 2014-ben?" című információs kiadványunkat, amely innen letölthető.

Egy másik információs füzetünk átfogóan bemutatja a magyar nyugdíjrendszert és annak aktuális változásait, ide kattintva letölthető.

Ez a tájékoztató füzet pedig, amely ide kattintva letölthető, a gyermekek után igénybevehető támogatásokról nyújt részletes információkat.

Személyes eszközök